Het ontslag op staande voet | Jurist voor Arbeidsrecht

Ontslag op staande voet

Je werkgever wil je per ommegaande ontslaan, omdat je een onvergeeflijke fout hebt gemaakt. Dit wordt ontslag op staande voet genoemd. Daarbij kan het ook voorkomen dat je werkgever je direct verzoekt het pand te verlaten. Al met al een zeer vervelende situatie. Dit heeft namelijk ook verregaande financiële consequenties. Je hebt echter nog niet officieel een ontslagbrief gekregen.

  • Waar moet u aan denken als uw werkgever u ontslag op staande voet aanzegt?
  • Heb je verder nog de mogelijkheid om in beroep te gaan of bezwaar aan te tekenen?
  • Welke rechten heb je verder dan nog?

Belangrijke vragen in onzekere tijden.

Urgente redenen voor op staande voet ontslaan

Redenen voor ontslag op staande voet kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • diefstal
  • werkweigering
  • fysiek geweld

Bij een ontslag op staande voet heb je het echt te bont gemaakt. Jij denkt van niet echter je baas vindt dat in ieder geval wel. Door jouw fouten (met opzet of niet) loopt het bedrijf een miljoenen order mis, dan wel je bent fysiek tegen een medewerker geworden. Onvergeeflijk zonder meer. Dit zijn urgente redenen om je als werkgever te ontslaan op staande voet. Ontslag op staande voet mag dan ook slechts dan worden uitgesproken wanneer de argumenten van de werkgever zo zwaar zijn dat er voor de werkgever geen andere uitweg is dan deze.

Ontslagbrief

De dag dat je wordt verzocht de bedrijfseigendommen in te leveren en het pand per ommegaande te verlaten, ben je mondeling toegesproken omtrent het ontslag op staande voet. Je weet niet wat je overkomt, maar toch sta je al buiten op straat. Hoe heeft dit zo kunnen gebeuren? Je bent verbaasd en bedenkt je nogmaals wat er net is voorgekomen. Een paar dagen later krijg je de ontslagbrief op je deurmat. Het is dan ook officieel bevestigd. Natuurlijk is de reden tot ontslag erbij vermeldt. Je vindt het schokkend dat je ex werkgever zo over je denkt.

In beroep gaan tegen ontslag op staande voet

Je bent het niet eens met de reden tot jouw ontslag op staande voet. Ok, er zijn fouten gemaakt. Maar deze fouten zijn niet slechts jou toe te bedelen. Je voelt je nu het zonde bokje van de organisatie, alsof juist jij eruit bent gepikt om ontslagen te worden. Dit zijn natuurlijk misstanden binnen een organisatie die niet kunnen. Bij dergelijke redenen of andere zwaarwegende redenen kun je overwegen om in beroep te gaan tegen het ontslag op staande voet. Het is namelijk een zwaar middel dat tegen je is gebruikt, en het beperkt je in het vinden van een nieuwe baan. Je voelt je dan ook dubbel gestraft voor iets waar jij naar jouw mening niet de hoofdschuldige van bent. Om in beroep te gaan bij de rechter heb je zes maanden de tijd. Het is echter verstandig om snel in beroep te gaan, opdat snel het ontslag nietig kan worden verklaard.

WW-rechten bij ontslag op staande voet

Omdat je ontslagen bent op staande voet, valt het ontslag dus voor de honderd procent aan je zelf te wijten. Juist omdat het ontslag aan jouw handelen valt te verwijten, heb je geen recht op ontslag vergoeding. Bovendien hoef je ook voor een WW uitkering niet bij het UWV aan te kloppen aangezien je zelf je baan hebt verspeeld. Je hebt dus nergens geen recht meer op omdat jouw baas je uit het bedrijf zet. Financieel zal het dus er slechter op worden. En omdat je ontslagen bent op staande voet kom je mogelijk bij andere bedrijven slecht aan de bak.

TIP: Ga nooit akkoord met een ontslag op staande voet

Ga nooit akkoord met een ontslag op staande voet. Indien u instemt met een ontslag op staande voet, raakt u uw WW rechten kwijt.

Geef schriftelijk, middels aangetekend schrijven, aan uw werkgever aan, dat u niet akkoord gaat met het aangezegde ontslag. Verder hoeft u niets aan te geven. Eventuele bewijslast ligt bij uw werkgever.

Neem zo snel mogelijk contact met een advocaat of jurist op, die u kan bijstaan.

Toevoeging in verband met inschakelen advocaat

Mogelijk komt u in aanmerking voor een toevoeging, waardoor u geen of slechts een bijdrage in de kosten voor een advocaat dient te betalen. Voor verdere informatie over een toevoeging kunt u terecht bij het Bureau voor Rechtshulp in uw regio.

Een advocaat staat u bij in een procedure aangaande ontslag op staande voet door uw werkgever.

Stel uw vraag

Heeft u een juridische vraag voor een specialist? Stel uw vraag kosteloos aan een jurist van Omnius Juristen.
Bel 088 - 629 00 72 (lokaal tarief) of mail uw vraag.

 
Neem contact op

7 dagen per week geopend
ma. tot do. 8:00 tot 20:00 uur
vr. 8:00 tot 18:00 uur
za. en zo. 12:00 tot 16:00 uur
(feestdagen gesloten)

Omnius Juristen
Energiestraat 5b
1411 AN Naarden

Postbus 5512
1410 EA Naarden

kvk: 02075078
btw: NL810162064B01