Aan een reorganisatie toe? Hulp bij reorganisatie | Jurist voor Arbeidsrecht

Juridische hulp bij reorganisatie

Een reorganisatie is niet niks voor een bedrijf. Er komt een hoop kijken bij een reorganisatie. Daarnaast stuit een reorganisatie ook vaak nog eens op een hoop kritiek bij de werknemers.
Want een reorganisatie staat bijna synoniem aan (gedwongen) ontslagen. Protesten of overleg met verschillende vakbonden zijn dus vaak ook een logisch gevolg. Je moet er daarom dus wel zeker van zijn dat de reorganisatie goed geregeld is en dat deze juridisch ook klopt.

Laat een jurist de geplande reorganisatie beoordelen

Voordat je een reorganisatie bekend gaat maken is het aan te raden om deze eerst te laten bekijken door een jurist en te laten beoordelen. Als een reorganisatie wettelijk niet juist is kan dit je als bedrijf zijnde een hoop problemen opleveren. En ga er maar vanuit dat alle werknemers de reorganisatie tot in detail zullen bekijken, aangezien een reorganisatie vaak betekent dat er mensen uit dienst zullen moeten gaan.

Reorganisatie mag geen verkapt idee zijn voor bezuinigingen

Bij een reorganisatie zal een jurist er onder andere naar kijken of de reorganisatie wel echt een reorganisatie is. Vaak genoeg zijn er namelijk bedrijven die helemaal niet echt gaan reorganiseren, maar het woord mooi gebruiken om op deze manier te kunnen gaan bezuinigingen op de personeelskosten. Aangezien een bedrijf niet zomaar iemand mag ontslaan zal er dus streng naar worden gekeken door een jurist of het om een echte reorganisatie gaat en of deze reorganisatie ook nuttig is voor het bedrijf. Als de jurist hier akkoord mee gaat, pas dan weet je zeker dat je de reorganisatie zonder problemen bekend kunt maken bij je werknemers.

Stel uw vraag

Heeft u een juridische vraag voor een specialist? Stel uw vraag kosteloos aan een jurist van Omnius Juristen.
Bel 088 - 629 00 72 (lokaal tarief) of mail uw vraag.

 
Neem contact op

7 dagen per week geopend
ma. tot do. 8:00 tot 20:00 uur
vr. 8:00 tot 18:00 uur
za. en zo. 12:00 tot 16:00 uur
(feestdagen gesloten)

Omnius Juristen
Energiestraat 5b
1411 AN Naarden

Postbus 5512
1410 EA Naarden

kvk: 02075078
btw: NL810162064B01