Gevolgen en oplossingen arbeidsconflict | Jurist voor Arbeidsrecht

Wat is een arbeidsconflict?

Een arbeidsconflict is een situatie waarbij een arbeidsrelatie onder druk komt te staan door een conflict.
Een arbeidsconflict kan ontstaan tussen één persoon en een leidinggevende, maar ook medewerkers of leidinggevenden onderling kunnen een arbeidsconflict hebben. Het bestuur en de directie, mensen die in een managementteam zitten en een ondernemingsraad en een bestuur kunnen arbeidsconflicten krijgen.
Een arbeidsconflict is dus een conflict waarbij meedere personen of partijen betrokken bij zijn.

Gevolgen van een arbeidsconflict

Als er een arbeidsconflict is, is het vaak zo dat de partijen die betrokken zijn bij het arbeidsconflict, een stuk minder productief werken. Ook in de privé sfeer kan men last hebben van een arbeidsconflict. Niet iedereen kan 's avonds de deur achter zijn neus dicht trekken en er niet meer aan denken.
Arbeidsconflicten kunnen over veel verschillende dingen gaan en kosten veel tijd, frustratie en ook geld. Miscommunicatie, gebrek aan waardering, onduidelijkheid of simpelweg twee verschillende karakters kunnen al een arbeidsconflict opleveren.

Arbeidsconflict oplossen

De gevolgen van een arbeidsconflict zijn erg uiteenlopend. Misschien kan u er in uw situatie wel uit komen, wellicht is het verstandig om een onafhankelijke persoon in te schakelen om het arbeidsconflict te beëindigen of op te lossen en soms dreigt er zelfs ontslag uit te komen. Het is erg afhankelijk van het type arbeidsconflict en de omvang van het arbeidsconflict.
Het is hoe dan ook belangrijk om een arbeidsconflict op te lossen. Probeer dit eerst onderling, haal er eventueel een collega of leidinggevende bij en in het ergste geval kan u altijd nog een advocaat inschakelen om het arbeidsconflict op te lossen.

Stel uw vraag

Heeft u een juridische vraag voor een specialist? Stel uw vraag kosteloos aan een jurist van Omnius Juristen.
Bel 088 - 629 00 72 (lokaal tarief) of mail uw vraag.

 
Neem contact op

7 dagen per week geopend
ma. tot do. 8:00 tot 20:00 uur
vr. 8:00 tot 18:00 uur
za. en zo. 12:00 tot 16:00 uur
(feestdagen gesloten)

Omnius Juristen
Energiestraat 5b
1411 AN Naarden

Postbus 5512
1410 EA Naarden

kvk: 02075078
btw: NL810162064B01