Deeltijd WW | Jurist voor Arbeidsrecht

Wat is deeltijd WW?

Als u uw baan verliest, dan kan het zijn dat u in de WW terecht komt. De WW kan u aanvragen bij het UWV of het Werkplein bij u in de buurt.

Als u gedeeltelijk werkloos bent geworden (u bent bijvoorbeeld gekort in uw uren) of als u direct na uw ontslag een andere baan hebt gekregen voor minder uren, dan heeft u nog wel recht op WW, maar dan alleen voor de uren die u niet werkt. We noemen dit deeltijd WW.

In dit artikel wordt duidelijker uitgelegd wat deeltijd WW is.

Deeltijd WW uitgelegd

Als u eenmaal een WW uitkering ontvangt, dan heeft u een sollicitatieplicht. Misschien bent u wel veertig uur in de week beschikbaar, maar u kan een baan krijgen voor twintig uur in de week. In dit geval kan u gewoon de baan voor 20 uur in de week accepteren. Voor de resterende twintig uur behoudt u dan uw uitkering. Let op: U heeft voor de overige 20 uur wel een sollicitatieplicht. Dit betekent dat uw moet solliciteren op functies die voor twintig uur in de week op de markt zijn. U mag natuurlijk ook door solliciteren op full time functies. Als u deeltijd in de WW zit, moet u minimaal één sollicitatie per week doen.

Let op: Als u een eigen bedrijf start, dan kan het moeilijk zijn om deeltijd WW te krijgen. Vaak als u een eigen bedrijf start, heeft u geen recht op deeltijd WW. Overleg dit goed met het UWV.

Stel uw vraag

Heeft u een juridische vraag voor een specialist? Stel uw vraag kosteloos aan een jurist van Omnius Juristen.
Bel 088 - 629 00 72 (lokaal tarief) of mail uw vraag.

 
Neem contact op

7 dagen per week geopend
ma. tot do. 8:00 tot 20:00 uur
vr. 8:00 tot 18:00 uur
za. en zo. 12:00 tot 16:00 uur
(feestdagen gesloten)

Omnius Juristen
Energiestraat 5b
1411 AN Naarden

Postbus 5512
1410 EA Naarden

kvk: 02075078
btw: NL810162064B01