Een uitkering aanvragen bij uwv | Jurist voor Arbeidsrecht

Uitkering aanvragen bij uwv

Als je zonder werk komt te zitten is dit natuurlijk hartstikke vervelend, maar het laatste wat je moet gaan doen is bij de pakken neer gaan zitten.

Er zijn ten eerste al een hoop dingen te doen, bijvoorbeeld het aanvragen van een uitkering bij de uwv. Je wilt natuurlijk wel dat je een uitkering krijgt.

En als je dit te laat aanvraagt dan kan het best wel een tijdje duren voordat je daadwerkelijk je uitkering krijgt uitbetaald.

Hoe kun je een ww uitkering aanvragen

Als je werkloos wordt en je wilt een uitkering krijgen, dan is het eerste wat je moet doen je inschrijven als werkzoekende bij een uwv bedrijf. Daarna verzamel en controleer je je gegevens en daarna kun je een uitkering aan gaan vragen bij de uwv.

Regering wordt steeds strenger

De regering wordt steeds strenger als het aankomt op uitkeringen, pas als je echt geen werk kunt vinden en al je gegevens kloppen, dan heb je recht op een uitkering. Wees dus slim en wacht niet te lang met het aanvragen van een uitkering bij de uwv, want hoe langer je wacht, hoe langer het over het algemeen duurt voordat de uitkering wordt uitbetaald of wordt goedgekeurd.

Een ww uitkering aanvragen kan trouwens gewoon via het internet. Via je digid code kun je inloggen en een uitkering aanvragen. Dit is wel erg makkelijk. Zeker in de koude wintermaanden. Je kunt lekker thuisblijven en de uitkering aanvragen. Als je tijdens het invullen van de aanvraag iets niet snapt of ergens niet uit komt, dan kun je trouwens gewoon contact opnemen met de uwv, op deze manier zou er dus niks mis kunnen gaan.

Stel uw vraag

Heeft u een juridische vraag voor een specialist? Stel uw vraag kosteloos aan een jurist van Omnius Juristen.
Bel 088 - 629 00 72 (lokaal tarief) of mail uw vraag.

 
Neem contact op

7 dagen per week geopend
ma. tot do. 8:00 tot 20:00 uur
vr. 8:00 tot 18:00 uur
za. en zo. 12:00 tot 16:00 uur
(feestdagen gesloten)

Omnius Juristen
Energiestraat 5b
1411 AN Naarden

Postbus 5512
1410 EA Naarden

kvk: 02075078
btw: NL810162064B01